Wie leest mee? ‘Ode aan de verliezer’

“Welke kant moet ik op?
Waar vind ik houvast?
Hoe blijf ik staande?”

Wie stelt zich deze en andere grote levensvragen niet af en toe? Alain Verheij geeft in zijn boek ‘Ode aan de verliezer’ vanuit de Bijbel richtingaanwijzers voor de antwoorden. Met zijn vlotte, aansprekende en scherpe schrijfstijl neemt hij ons mee op een zweefvlucht door de Bijbel, dwars door alle bijbelboeken heen. Zoals een lezer reageert: “Een goed leesbare snelcursus van de Bijbel!”

Wie leest mee?
Samen met maximaal 8 mensen lezen we met elkaar het boek van Alain Verheij in de huiskamer van Tom en Aryanne Kolsters (Gravensingel 201, Dordrecht). Op de avonden zelf lezen we uit het boek en is er alle ruimte om vragen en opmerkingen te delen naar aanleiding van wat je thuis hebt gelezen.

voorkant boek ode aan de verliezer en een toelichting

De rode draad is de geschiedenis van Kaïn en Abel: het startpunt van het grote verschil in de mensheid dat tot op de dag van vandaag zichtbaar is: de onderverdeling tussen Winnaars en Verliezers. Ieder hoofdstuk legt aan de hand van een thema, persoon of bijbelboek een stukje van Gods hart bloot. Want aan welke kant staat God eigenlijk? 

“Alain Verheij heeft een vermakelijke en toegankelijke schrijfstijl. Hierdoor kwamen de gortdroge verhalen tot leven. Ik ben aan het denken gezet, en ja: ik heb zelfs gelachen.”

Het boek is verdiepend informatief, verrassend actueel door de eigentijdse lijntjes en voorbeelden, vlot geschreven, creatief en helder. Alain Verheij opent vensters om je blik door te werpen, en laat voldoende ruimte om te ontdekken wat je zelf ziet. Heel geschikt voor zowel de bijbelkenner als degene die de bijbel nooit heeft gelezen of misschien al lang geleden heeft weggelegd. 

“Verwacht verhalen over bescheidenheid, wijsheid en vriendelijkheid. Over populisme, #MeToo, economische vrijheid en geloven in waar je voor staat. Het boek laat je nadenken. Aanrader!”

Zin gekregen om het te lezen en zou je dat wel met anderen willen doen?
Met elkaar bespreken we waar je tegenaan loopt tijdens het lezen, waar je verbaasd om gelachen hebt of misschien wel vragen over hebt. Voel je dan welkom op de 4 avonden van Het Levenshuis waarin we dit boek lezen en bespreken! Op de eerste (kennismakings)avond op dinsdag 4 juni leggen we de andere data vast. Tijd: 20.00 – 22.00 uur.

Aanmelden

“Een goed leesbare snelcursus van de Bijbel!”