De Levenshuis Basics

Kies voor persoonlijke ontwikkeling met een wetenschappelijk én Bijbels fundament!

Wil jij ontdekken hoe je zingeving, werk en privé kunt verbinden? Wil jij met vertrouwen keuzes maken? En wil je leven vanuit al jouw kracht? In het ontwikkelprogramma ‘De Levenshuis Basics’ gaan we met deze vragen aan de slag. We slaan met passie en bezieling een brug tussen het meest gelezen boek ter wereld (de Bijbel) en de meest actuele inzichten vanuit de psychologie van persoonlijke ontwikkeling.

Ben jij…

  • op zoek naar een uitdagende manier om meer sturing te geven aan je leven?
  • op zoek naar een uitdagend programma die psychologie, theologie en coaching met elkaar verbindt?
  • op zoek naar een programma die de thema’s geloof en persoonlijke ontwikkeling aanpakt ‘met heel je hart, heel je ziel, heel je verstand en vanuit al je kracht’?
  • niet bang voor een beetje uitdaging, bereid om je comfortzone te verlaten en jezelf onder de loep te nemen?


Dan is het ontwikkelprogramma ‘De Levenshuis basics’ iets voor jou!

Je legt een basis van waaruit jouw unieke persoonlijkheid en karakter de ruimte krijgen om je leven met voldoening te leven. Je gaat op zoek naar wat jou ten diepste in beweging zet en hoe je dat vorm kunt geven. Als we gehoor geven aan Gods ontwerp van onszelf, bouwen we ook aan Gods Koninkrijk en kunnen we de maatschappij en de ander dienen zoals we zijn, zonder opgebrand te raken.

In het ontwikkelprogramma krijg je via het Development Compass zicht op je innerlijke drijfveren, kunnen voorbeelden en spiegels in de Bijbel gevonden worden en krijg je handvatten hoe je dit praktisch inzet in je eigen leven

Persoonlijk groeien en ontwikkelen vanuit een Bijbels fundament
In dit ontwikkelprogramma slaan we met passie en bezieling een brug tussen de Bijbel en meest actuele inzichten vanuit de psychologie van persoonlijke ontwikkeling. Het programma biedt een unieke mix van theoretische kennis en werkvormen waarbij ervaren centraal staat.

Via het Development Compass worden innerlijke drijfveren zichtbaar, kunnen voorbeelden en spiegels in de Bijbel gevonden worden en krijg je handvatten hoe je dit praktisch inzet in je eigen leven. Zo bouw je als goed rentmeester je eigen Levenshuis, met regie en eigen verantwoordelijkheid. 

Opbouw
Het ontwikkelprogramma bestaat uit vier avonden. Het programma ziet er als volgt uit:

– Dag 1. Development Compass: Ontdek je innerlijke drijfveren en vind jouw spiegel in de Bijbel.
– Dag 2. Verlangen in actie: Ontdek wat je nodig hebt en maak een plan
– Dag 3. Obstakels uit de weg ruimen: Ga je saboteurs en innerlijke critici te lijf
– Dag 4. Geven en ontvangen: Leer van elkaar en kijk de kunst af

Kosten
Het ontwikkelprogramma kost normaal gesproken 299 euro. Doordat Het Levenshuis Dordt wordt gesubsidieerd, bedraagt de deelnameprijs nu 99 euro per deelnemer. 

Aanmelden
In januari 2024 start er weer een groep voor dit ontwikkelprogramma in Dordrecht bij minimaal 6 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 12 personen. De inschrijving vindt plaats vanaf november 2023.

Programma op maat
Wil je als organisatie of als team dit programma volgen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@hetlevenshuis.nl. 

Aanmelden

Deelnemerservaringen

Eerdere deelnemers waren enthousiast over de originele mix van psychologie en theologie en over de impact op hun persoonlijke (geloofs)leven:

“Het ontwikkelprogramma van Het Levenshuis was voor mij het begin van een nieuwe richting van mijn levenspad. Mijn geloof werd nieuw leven ingeblazen en het heeft me gestimuleerd om op zoek te gaan naar hoe ik mijn leven meer in balans kan brengen.”

Jorien, 46 jaar

“Ik ontdekte in het Levenshuis dat juist in het ouder worden zingeving belangrijk is. En ik mag daarbij genieten van al het moois dat ik al heb opgebouwd in mijn leven. Dat mag ik delen met mensen om me heen.”

Henk, 72 jaar